Spår

En kanondag i spårskogen, nytt ställe. Quera fick ett ca 450 m långt spår i olika terräng. Utan föremål. Hon gick med drag och näsan i backen hela spåret. Hon känns verkligen bra. Inga föremål, dom tar vi vid sidan om då hon för tillfället tycker att dom är totalt ointressanta. Spåret är roligare.
När hon har spårat så är det svårt att få henne till bilen. ”Jag lämnar inte den rolig skogen” säger hon. Bra egenskap.

Noe fick ett knepigt spår i olika terräng även han, och över en väg. Liite svårt var det men han löste alla svårigheter såå fint. Han är verkligen på G.

Lite uppletande blev det också, 6 föremål för Cleia och Yoker, 5 för Noe och 4 för Quera med ”kastare”. Hon hämtar och kommer tillbaka i full fart. Där är inte föremålen ointressanta.

Lydnad

Det går framåt med den lille. Hon börjar hitta positionen, idag följde hon med fint vid steg åt höger. Hon hämtar och lämnar både apportbock och saker. MEN, om hon hittar nåt skit ute kör hon du-kan-inte-ta-mig-leken. Lite att jobba på.

Blocket

I dag var det Blocket-varning på en viss ung dam. Hon hittade nån lerpöl på tomten där hon såg till att få ”fina” ben-tassar. Sen full fart in, genom sovrum – hall och in i vardagsrummet, upp i soffan, sen upp på bordet där hon slängde ner fjärrkontrollen (den höll) tog en toarulle som stod där, slet ut nån meter som hon gjorde smulor av. Puh.
Det var inte lika kul att bli duschad. 🤮🤮❤️😍😍😍
Golvet, soffan och bordet blev i alla fall rengjorda.😂

Spår

I dag har vi spårat igen, ca 75 – 100m med leksak i slutet. Vi gick med långt koppel. Hon verkar tycka att det är kul att spåra, jobbar på bra och blir glad för leksaken i slutet.
Men själva spåret är nog roligast i sig. Hon kutade runt ett varv till när jag släppte henne. smiley

Spår mm

Jag har börjat spåra med Quera, lite frispår bara och det går jättebra. På det senaste tog hon även upp leksaken på slutet. Förut har hon bara spårat över och fortsatt ut på vägen.
Vi har även börjat med klickerövningar, target och apport. Hon är så duktig.

Varmt

Fy f-n vad det är varmt. Det blir inte mycket aktiviteter på dagarna. Quera går från klarhet till klarhet. Detta kommer att bli bra. Hon har visat att hon har ett jäkla humör och jag är glad att jag har lite erfarenhet av den typen. Men hon fogar sig jättebra när man säger till på allvar.
Där ser man skillnaden på Cleia och Yoker. Hon ”bråkar” mer med Yoker som inte har så mycket allvar i sin ”uppfostran”. Jag har inte sett Cleia vara ful men hon har mycket större respekt för henne. Man behöver inte bråka för att få respekt, bara vara tydlig.
Det har gått mycket bättre att få ihop dom 3 än vad jag trodde. Så skönt.

Quera

Nu är hon här, lille Quera. Mycket trevlig vovve. Framåt redan första dagen. Cleia och Yoker har ( hittills ) varit kanon. Inga problem under natten, hon har varit tyst och sovit. Pep lite vid 4-snåret då hon fick gå ut och kissa, sedan lugnt igen.